Waka-Waka

Wie aan Waka-Waka denkt, denkt natuurlijk aan Shakira: ‘This time for Africa!’ Maar deze keer is het ook voor Syrië, voor Afghanistan, voor Irak. Waka-Waka is in dit geval geen voetbalsong maar een innovatieve telefoonlader plus zaklamp op zonne-energie. In een recente tv-uitzending op de Belgische TV geeft mede-oprichter Maurits Groen een toelichting.

Synmotive en Metri hebben er een aantal voor de collega’s gekocht en een aantal als relatiegeschenk aangeschaft en dit alles heeft een prachtig spin-off: door deze aankoop gaan er net zoveel solar-opladers naar Keniaanse schoolkinderen in de mensonterende slums. Hoe ontstaan ideeën? Jeroen Hovinga, directeur Synmotive, zit geregeld op de racefiets. Hij is zakelijk gelinkt aan de producent van de WAKA-WAKA’S en stelde voor er een project van te maken.

Aan, Paul Cornelisse Director METRI Group, éen van zijn sportieve vrienden van het team Ga toch fietsen, stelde hij voor er een project van te maken. Was het geen goed idee om er een aantal aan te schaffen zodat ze voor een goed doel zouden gaan rijden, begin september in de Alpen? Het idee sprak aan en direct werden er 60 besteld voor het bedrijf en voor de relaties van Synmotive en METRI. In ons geval is het goede doel het S.U.N. FOR MALINDI-project in Kenia. Voorzien van de Waka-Waka’s fietst het Ga toch fietsen team, in zes dagen 650 km en overbrugt 20.000 hoogtemeters, van Genève naar Nice.

Foto bron

Deel dit bericht:

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Sluiten